UTOMHUS

INOMHUS

ENGVALL & CLAESSON
UTVÄNDIG LINOLJEFÄRG

Engwall & Claesson utvändig linoljefärg  är baserad på svensk rå, kallpressad linolja och linstandolja. Den innehåller mögelskydd och är avsedd för målning av träfasader, fönsterkarmar, foder, snickerier mm.
Linoljefärg är en fantastisk färg för de flesta underlag utomhus. Du kan måla på trä, sten, puts och metall. Den är dryg, åldras vackert och är lätt att underhålla.

ENGWALL & CLAESSON
LASOL FASADMATT


Fasadmatt är en vattenburen täckfärg för målning av träpanel utomhus. Färgen ger en vacker matt yta där träets struktur är synlig. Ett hus målat med Fasadmatt ser nymålat ut år efter år tack vare färgens unika högkvalitativa sammansättning. Förnyelsebara råvaror. Fasadmatt är uppbyggd på fet alkydemulsion och kallpressad linolja som bindemedel, vilket är förnyelsebara råvaror som tränger in i träet och ger ett bra skydd mot fuktupptagning. Fasadmatt innehåller fungicider som effektivt skyddar mot tillväxt av svartmögel och alger.

ENGWALL & CLAESSON
LASOL UTOMHUSGRUND


Lasol Utomhusgrund är en vattenburen grundfärg med hög torrhalt för behandling av utvändig träpanel. Den är uppbyggd på fet alkydemulsion och kallpressad linolja som bindemedel (förnyelsebara råvaror), vilket ger en god penetration och ett effektivt skydd mot fuktupptagning. Lasol Utomhusgrund innehåller fungicider som skyddar mot påväxt av svartmögel och alger.

ENGWALL & CLAESSON
LASOL GRUNDOLJA V


Lasol Grundolja V är en vattenburen färglös olja som används för att ge ett extra skydd mot fuktupptagning på utsatta ställen. Speciellt viktigt är behandling av starkt sugande ytor som ändträ och skarvar i virke.
Lasol Grundolja V är uppbyggd på fet alkydemulsion och kallpressad linolja som bindemedel (förnyelsebara råvaror), vilket ger en god penetration och ett effektivt skydd mot fuktupptagning. Lasol Grundolja V innehåller fungicider som skyddar mot påväxt av svartmögel och alger.

ENGWALL & CLAESSON   LINOLJEFÄRG
INVÄNDIG BLANK


Linoljefärg Inomhusfärg Blank är en traditionell linoljebaserad blank färg för invändig målning. Färgen är avsedd för målning av paneler, möbler, fönsteromfattningar och andra snickerier inomhus

ENGWALL & CLAESSON
LINOLJEFÄRG
INVÄNDIG MATT


Linoljefärg Inomhusfärg Matt är baserad på svensk rå kallpressad linolja och linstandolja. Vår matta färg är avsedd för invändig målning av väggar och tak, i t.ex. hallar, fönstersmygar, trapphus och liknande.

ENGWALL & CLAESSON
LINOLJEFÄRG
INVÄNDIG  GRUND


Invändig Linoljefärg Grund är en traditionell linoljebaserad grundfärg för invändig målning. Färgen är avsedd för invändig grundning av snickerier, väggar och tak.

ENGWALL & CLAESSON
EMULSIONSFÄRG INVÄNDIG


Emulsionsfärg tränger ner i underlaget för att fästa liksom linoljefärg gör och den är avtorkningsbar men inte lika tålig mot fett. Därför är det en typisk vägg- och tak färg i rum som inte utsätts för alltför hårt slitage som t ex. sovrum och vardagsrum.

ENGWALL & CLAESSON
SLIPGRUND V INVÄNDIG


Slipgrund V är en vattenburen alkydgrundfärg avsedd som grund- och slipstrykningsfärg invändigt på i första hand snickerier.
Slipgrund V övermålas med latex- och alkyd och linoljefärg. Den är lämpad för ytor som trä-, träfiber- och spånskivor, kopparrör och den missfärgar ej. Schellackerade kvistar kan övermålas med Lasol Slipgrund V. Produkten är väl lämpad som grund och mellanstrykningsfärg för Ceo-Matt, Lasyrolja och Engwall o. Claesson Invändig Linoljefärg mm.