Inomhusfärg

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

MILLTEX 2 RF

Det här är en takfärg särskilt utvecklad för användning i utrymmen med mycket släpljus för att minska risken för reflexer i underlaget och därigenom ge ett mycket jämt slutresultat. Den går att använda både på nya och tidigare målade ytor som t.ex. gipsskivor, puts och betong. Färgen är ergonomiskt utformad för yrkesmålaren och har mycket goda egenskaper vid både sprutmålning och rullning. 

MILLTEX 5
Det här är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den ger en sammetsmatt, reflexfri yta vilket ger ett mjukt och behagligt intryck för ögat. Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex 5 rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet samt uppfyller Svanens miljökrav.

MILLTEX 7

Det här är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den färdiga ytan tål att tvättas försiktigt - torkas av med trasa. Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex 7 rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet samt uppfyller Svanens miljökrav. Den ingår även i Alcros målningssystem för brandskydd. 

MILLTEX 20

Det här är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den färdiga ytan tål att tvättas av.Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex 20 rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet samt uppfyller Svanens miljökrav. Den ingår även i Alcros målningssystem för brandskydd.

MILLTEX ALLGRUND

Det här är en färg för grundmålning av väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den är fyllig och mättar sugande underlag så att täckfärgen får en jämn och fin yta.Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex Allgrund rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Den ingår även i Alcros målningssystem för brandskydd.

Snickerifärg

V-SLIP

Det här är en lättstruken, snabbtorkande grundfärg för snickerier - t.ex. dörrar, foder och lister - samt härdlackade ytor inomhus. Färgen fäster mycket bra på underlaget och andra färger fäster i sin tur bra på V-Slip. Den ger en slät och matt yta. 

Utomhusfärg

BESTÅ TÄCKFÄRG

Alcro Bestå Täckfärg är en innovativ akrylatfärg för träfasader som är speciellt utvecklad för att din fasad ska se nymålad ut längre. Den har minskad risk för smutsupptagning och håller glans och kulör under lång tid tack vare specialutvecklade bindemedel. Bestå Täckfärg ger ett utmärkt skydd mot påväxt av svartmögel på färgfilmen.

BESTÅ GRUNDFÄRG

Alcro Bestå Grundfärg är en grundfärg för fönster och fasader utomhus. Grundfärgen torkar snabbt, har god täckförmåga, minskar risken för genomslag av tanniner från virket, tränger effektivt in i underlaget och hindrar fukt att tränga ner i träet. Övermålas med Bestå Täckfärg eller Bestå Fönsterfärg. Vid målning av fönster, följ anvisningar för Bestå Fönsterfärg.

BESTÅ GRUNDOLJA

Det här är en vattenburen olja som du använder på obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor. Bestå Grundolja trä tränger väl in i underlaget, avvisar vatten och ger ett effektivt skydd mot angrepp från mögel, rötsvamp och blånad på trä ovan jord (användarklass 2 och 3). Behandlat trä får inte vara i kontakt med mark, eller utsättas för ständig vätning från regn, söt- eller saltvatten, och ska alltid övermålas.

ARKITEKT

Alcro Arkitekt är en helmatt högkvalitativ akrylatfärg för träfasader utomhus. Speciellt utvecklad för att ge fasaden ett helmatt och stilrent utseende som håller glans och kulör under många år. Alcro Arkitekt går att bryta i valfri kulör. Alcro Arkitekt målas i system med Bestå Grundolja och Bestå Grundfärg.

FASAD TÄCKLASYR

Fasad täcklasyr ingår i målningssystemet som används på nytt obehandlat trä eller på tidigare laserade ytor. Fasad Täcklasyr är en vattenburen alkydoljetäcklasyr för målning av husfasader, knutar, foder och vindskivor som tillsammans med System Grundolja ger fasaden ett täckande och långlivat skydd mot vatten, kulörförändring och kritning samtidigt som den framhäver träets struktur. Grundoljan används för obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor före ommålning för att ge ett effektivt skydd mot röta, mögel och blånad.

STUGFÄRG TÄCKFÄRG

Det här är en halvmatt akrylatfärg för användning utomhus på trä. Vi rekommenderar inte Stugfärg till horisontella ytor som överliggare, staketkon-struktioner o.d. Använd istället Bestå Fönsterfärg eller Modern Oljefärg. Till byggnader av kulturhistoriskt intresse rekommenderar vi samma färgtyp som ursprungligen använts.

VIRKE LASYR

Det här är en lättstruken lasyr som framhäver träets naturliga struktur. Du kan använda den utomhus på nytt, tidigare impregnerat eller laserat trä. Lasyren gör träet vattenavvisande och motverkar sprickbildning.