lasol fasadmatt idekulörer

UTOMHUS

ENGWALL & CLAESSON UTVÄNDIG LINOLJEFÄRG

Engwall & Claesson utvändig linoljefärg  är baserad på svensk rå, kallpressad linolja och linstandolja. Den innehåller mögelskydd och är avsedd för målning av träfasader, fönsterkarmar, foder, snickerier mm. Linoljefärg är en fantastisk färg för de flesta underlag utomhus. Du kan måla på trä, sten, puts och metall. Den är dryg, åldras vackert och är lätt att underhålla.

ENGWALL  CLAESSON LASOL FASADMATTFasadmatt är en vattenburen täckfärg för målning av trä-panel utomhus. Färgen ger en vacker matt yta där träets struktur är synlig. Ett hus målat med Fasadmatt ser nymålat ut år efter år tack vare färgens unika högkvalitativa sammansättning.  Fasadmatt är uppbyggd på fet alkydemulsion och kallpressad linolja som binde-medel, vilka är förnyelsebara råvaror som tränger in i träet och ger ett bra skydd mot fuktupptagning, samt fungicider som skyddar mot tillväxt av svartmögel och alger.

ENGWALL & CLAESSON LASOL GRUNDOLJA V
Lasol Grundolja V är en vattenburen färglös olja som används för att ge ett extra skydd mot fuktupptagning på utsatta ställen. Speciellt viktigt är behandling av starkt sugande ytor som ändträ och skarvar i virke. Lasol Grundolja V är uppbyggd på fet alkydemulsion och kallpressad linolja som bindemedel (förnyelsebara råvaror), vilket ger en god penetration och ett effektivt skydd mot fuktupptagning. samt fungicider som skyddar mot påväxt av svartmögel och alger.

ENGWALL & CLAESSON LASOL UTOMHUSGRUND
Lasol Utomhusgrund är en vattenburen grundfärg med hög torrhalt för behandling av utvändig träpanel. Den är uppbyggd på fet alkydemulsion och kallpressad linolja som bindemedel (förnyelsebara råvaror), vilket ger en god penetration och ett effektivt skydd mot fuktupptagning. Lasol Utomhusgrund innehåller fungicider som skyddar mot påväxt av svartmögel och alger.

INOMHUS

ENGWALL & CLAESSON LINOLJEFÄRG INVÄNDIG BLANK
Linoljefärg Inomhusfärg Blank är en traditionell linoljebaserad blank färg för invändig målning. Färgen är avsedd för målning av paneler, möbler, fönsteromfattningar och andra snickerier inomhus.

ENGWALL & CLAESSON LINOLJEFÄRG INVÄNDIG MATT
Linoljefärg Inomhusfärg Matt är baserad på svensk rå kallpressad linolja och linstandolja. Vår matta färg är avsedd för invändig målning av väggar och tak, i t.ex. hallar, fönstersmygar, trapphus och liknande.

ENGWALL & CLAESSON LINOLJEFÄRG INVÄNDIG  GRUND
Invändig Linoljefärg Grund är en traditionell linoljebaserad grundfärg för invändig målning. Färgen är avsedd för invändig grundning av snickerier, väggar och tak.

ENGWALL & CLAESSON EMULSIONSFÄRG INVÄNDIG
Emulsionsfärg tränger ner i underlaget för att fästa liksom linoljefärg gör och den är avtorkningsbar men inte lika tålig mot fett. Därför är det en typisk vägg- och tak färg i rum som inte utsätts för alltför hårt slitage som t ex. sovrum och vardagsrum.

ENGWALL & CLAESSON SLIPGRUND V INVÄNDIG
Slipgrund V är en vattenburen alkydgrundfärg avsedd som grund- och slipstrykningsfärg invändigt på i första hand snickerier. Slipgrund V övermålas med latex- och alkyd och linoljefärg. Den är lämpad för ytor som trä-, träfiber- och spånskivor, kopparrör och den missfärgar ej. Schellackerade kvistar kan övermålas med Lasol Slipgrund V. Produkten är väl lämpad som grund och mellanstrykningsfärg för Ceo-Matt, lasyrolja och linoljefärg.

Värmdö Färgbod
Fenix Väg 16, 134 44 Gustavsberg
mail@varmdofargbod.se
08 - 570 333 30