15% rabatt på färg vid köp av 8000:- eller mer.

Kulörinspiration med
Marie Olsson Nylander
se färgkarta

Utomhusfärg

BESTÅ BRILJANT 

Bestå Briljant är vår allra bästa täckfärg för träfasader som får din fasad att se nymålad ut längst*. Den är utvecklad för att klara vårt nordiska klimat med en enastående förmåga att hålla både glans och kulör. Produkten ger ett utmärkt skydd mot smutsupptagning och påväxt av svartmögel på färgfilmen. *Jämfört med Alcros täckfärger för träfasad

BESTÅ GRUNDOLJA

Det här är en vattenburen olja som du använder på obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor. Bestå Grundolja trä tränger väl in i underlaget, avvisar vatten och ger ett effektivt skydd mot angrepp från mögel, rötsvamp och blånad på trä ovan jord (användarklass 2 och 3). Behandlat trä får inte vara i kontakt med mark, eller utsättas för ständig vätning från regn, söt- eller saltvatten, och ska alltid övermålas.

FASAD TÄCKLASYR

Fasad täcklasyr ingår i målningssystemet som används på nytt obehandlat trä eller på tidigare laserade ytor. Den  är en vattenburen alkydoljetäcklasyr för målning av husfasader, knutar, foder och vindskivor som tillsammans med System Grundolja ger fasaden ett täckande och långlivat skydd. Grundoljan används för obehandlade panelskarvar, ändträ och sprickor före ommålning för att ge ett effektivt skydd mot röta, mögel och blånad.

VIRKE LASYR

Det här är en lättstruken lasyr som framhäver träets naturliga struktur. Du kan använda den utomhus på nytt, tidigare impregnerat eller laserat trä. Lasyren gör träet vattenavvisande och motverkar sprickbildning.

MODERN OLJEFÄRG 

Modern Oljefärg är en vattenburen alkydtäckfärg förstärkt med akrylat anpassad för målning av träfasader samt andra utvändiga snickerier som staket, vindskivor och dörrar. Änvänds i system med Bestå Grundolja och Bestå Grundfärg.
 

SOCKEL 

Sockel Täckfärg är en akrylatfärg för måling utomhus på betong och lättbetong. Den används framförallt till husgrunder. OBS! Betong som nyligen är gjuten eller putsad ska åldras minst 2 månader före målning och fibercementskivor målar du tidigast efter ett halvårs utomhusexponering.

BESTÅ BEVARA 

Bestå Bevara är vår allra bästa terrassolja med ett underhållsintervall på upp till 4 år. Den tränger ner i virket och ger ett effektivt skydd mot upptag av vatten, motverkar uttorkning och minskar risken för torrsprickor. Produkten har utmärkt kulörhållning och ett långvarigt UV-skydd. Dessutom består innehållet av minst 75% biobaserad ingredienser. Bestå Bevara är framtagen för dig som vill en vacker yta och ett perfekt slutresultat som håller över tid.

GRUNDFÄRG

Grundfärg är en grundfärg för fönster och fasader utomhus. Grundfärgen torkar snabbt, har god täckförmåga, minskar risken för genomslag av tanniner från virket, tränger effektivt in i underlaget och hindrar fukt att tränga ner i träet. Övermålas med Bestå Täckfärg eller Bestå Fönsterfärg. Vid målning av fönster, följ anvisningar för Bestå Fönsterfärg.

ARKITEKT

Alcro Arkitekt är en helmatt högkvalitativ akrylatfärg för träfasader utomhus. Speciellt utvecklad för att ge fasaden ett helmatt och stilrent utseende som håller glans och kulör under många år. Alcro Arkitekt går att bryta i valfri kulör. Alcro Arkitekt målas i system med Bestå Grundolja och Bestå Grundfärg.

ALCRO VILLA

Alcro Villa är en halvmatt och fyllig akrylatfärg avsedd för användning utomhus samt passar för ny- och ommålning av tidigare akrylatmålade fasader. Färgen går också att måla på tidigare alkydfärgsmålade ytor som är grundmålade med Alcro Bestå Grundfärg. Alcro Villa har en mycket god kulör/glanshållning, den håller långa underhållsintervaller, är lätt att måla med och ger ett perfekt slutresultat.

BESTÅ UTSIKT
Bestå Utsikt är vår allra bästa fönsterfärg som ger en väderbeständig yta med utmärkt glans- och kulörhållning. Den är en lättstruken och rinningssäker vattenburen fönsterfärg som även kan användas på snickerier. Produkten är lätt att sparmåla mot glasytor. Bestå Utsikt är framtagen för dig som vill ha en vacker yta och ett perfekt slutresultat som håller över tid.

BESTÅ ACCENT
 Bestå Accent är vår allra bästa helmatta fönsterfärg som ger en väderbeständig yta med utmärkt glans- och kulörhållning. Den är en lättstruken och rinnsäker vattenburen fönsterfärg som även kan användas på snickerier. 



 

SILIKAT

Silikat Täckfärg är en oorganisk 1 komponent silikatfärg baserad på kalivattenglas. Den används på betong, cement-, och kalkcementputsade ytor. Kan användas ute och inomhus. Lämpar sig även bra för underlag som tidigare målats med cement-, kalkcement- och silikatfärger. Silikat Täckfärg uppfyller DIN 18363 (2.4.1).

ALCRO UTEPLATS
Kampanj 4 Liter 349:-
Ord pris 511:-

Alcro Uteplats är en pigmenterbar vattenburen träolja avsedd för årlig behandling av tryckimpregnerat trä, t ex trätrallar, men inte för hårda träslag som teak och ek. Alcro Uteplats har mycket god förmåga att tränga in i och försegla träets porer. Behandlingen gör träet fräscht och vattenavvisande och skyddar mot uttorkning och sprickbildning.

Inomhusfärg

ad.stil 

ad.stil Helmatt Täckfärg är vår vackraste färg för väggar inomhus som ger en helmatt och slitstark slutyta. Färgen går att torka av och är lätt att hålla ren. ad.stil ger en yta med djup kulöråtergivning, särsklit i mörka kulörer.

KASHMIR

Kashmir Täckfärg är en helmatt väggfärg för målning av väggar inomhus där man vill ha en sammetsmatt, vacker yta med en behaglig kulörupplevelse utan störande reflexer. Kashmir Täckfärg rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet och innehåller inga lösningsmedel.

MILLTEX 2 RF

Det här är en takfärg särskilt utvecklad för användning i utrymmen med mycket släpljus för att minska risken för reflexer i underlaget och därigenom ge ett mycket jämt slutresultat. Den går att använda både på nya och tidigare målade ytor som t.ex. gipsskivor, puts och betong. Färgen är ergonomiskt utformad för yrkesmålaren och har mycket goda egenskaper vid både sprutmålning och rullning. 

MILLTEX 7 

Det här är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den färdiga ytan tål att tvättas försiktigt - torkas av med trasa. Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex 7 rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet samt uppfyller Svanens miljökrav. Den ingår även i Alcros målningssystem för brandskydd. 

MILLTEX ALLGRUND

Det här är en färg för grundmålning av väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den är fyllig och mättar sugande underlag så att täckfärgen får en jämn och fin yta.Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex Allgrund rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet. Den ingår även i Alcros målningssystem för brandskydd.

TÅLIG 

Tålig Täckfärg är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av bland annat puts, betong, trä, tapet och väv. Färgen fäster bra och ger en tålig, smutsavvisande yta som går att tvätta. Passar bra i utrymmen som t ex hall, kök och tvättstuga. För viktig information om målning i våtrum se arbetsråd på www.alcro.se. Du kan också rådgöra med din färghandlare. Tålig Täckfärg ingår i ett av Alcros målningssystem som är godkända av Måleribranschens Våtrumskontroll (klass VA, vattenavvisande).

SOBER

Sober Täckfärg är en matt täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den är lätt att måla med och ytan tål att tvättas försiktigt – torka av med trasa. Sober Täckfärg rekommenderas av Astma och Allergiförbundet och innehåller inga lösningsmedel.

MILLTEX 5
Det här är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den ger en sammetsmatt, reflexfri yta vilket ger ett mjukt och behagligt intryck för ögat. Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex 5 rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet samt uppfyller Svanens miljökrav.

MILLTEX 20

Det här är en täckfärg för målning inomhus på väggar och tak av puts, betong, gipsskivor, träfiberplattor, tapet och väv. Den färdiga ytan tål att tvättas av.Färgen är ergonomiskt anpassad för yrkesmålaren. Milltex 20 rekommenderas av Astma- och Allergiförbundet samt uppfyller Svanens miljökrav. Den ingår även i Alcros målningssystem för brandskydd.

TÄT 

Tät Täckfärg är en täckfärg av akrylattyp för väggar och tak i våtrum och andra utrymmen som kräver en fukttät, slitstark och smutsavvisande yta. På www.alcro.se kan du ladda ner arbetsråd för målnining med Tät våtrumssystem. Tät Täckfärg ingår i Alcros målningssystem som är godkända av Måleribranschens Våtrumskontroll.

Snickerifärg

V-SLIP

Det här är en lättstruken, snabbtorkande grundfärg för snickerier - t.ex. dörrar, foder och lister - samt härdlackade ytor inomhus. Färgen fäster mycket bra på underlaget och andra färger fäster i sin tur bra på V-Slip. Den ger en slät och matt yta. 
 

SERVALAC HALVBLANK

Servalac Halvblank är en lackfärg som passar för t ex snickerier, dörrar, luckor och möbler. För ett bra resultat målar du först med Servalac Grund och sedan med den här. Färgen gulnar inte och den är fri från starka lösningsmedel.

SERVALAC MATT 

Servalac Matt här är en lackfärg som passar för t ex snickerier, dörrar, luckor och möbler. För ett bra resultat målar du först med Servalac Grund och sedan med den här. Färgen gulnar inte och den är fri från starka lösningsmedel.

SERVALAC FINESS HELMATT 

Servalac Finess Lackfärg Helmatt är en täckfärg av högsta kvalitet som passar för t ex snickerier, dörrar, luckor och metallytor inomhus. Färgen har utmärkta appliceringsegenskaper och ger en hård och slitstark yta. Färgen mörkergulnar inte och den är fri från starka lösningsmedel.

V-MILL HALVBLANK

V-Mill Halvblank är en vattenburen, akrylatbaserad täckfärg för målning av snickerier inomhus.
 

SERVALAC BLANK

Servalac Blank är en lackfärg som passar för t ex snickerier, dörrar, luckor och möbler. För ett bra resultat målar du först med Servalac Grund och sedan med den här. Färgen gulnar inte och den är fri från starka lösningsmedel.